Controlpaneel bestandsbeheer

Als u niet in bezit bent van een FTP programma, kunt u gebruik maken van het ingebouwde bestandsbeheer.

Hiermee kunt u mappen beheren, bestanden uploaden en downloaden, en eventueel bepalen voor wie bestanden toegankelijk zijn.

U kunt een getoonde map of bestand openen door op het icoontje te klikken dat voor de naam staat afgebeeld. Eenvoudige bestanden kunt u zelfs bewerken m.b.v. de ingebouwde "editor".

Met de optie "Bestanden uploaden" kunt u desgewenst nieuwe bestanden uploaden: klik op "bladeren" om het bestand te selecteren, en vervolgens op "OK" om de upload te starten. Voor het aanmaken van nieuwe (lege) bestanden en mappen gebruikt u de optie "Nieuw".

Om te bepalen voor wie bestanden of mappen toegankelijk zijn, kunt u onder het kopje "Rechten" op letters klikken. U kunt dan opgeven wat de permissies zijn voor de eigenaar van het bestand, voor medegroepsleden en voor de overige gebruikers.

Onder de optie "Meer" kunnen eventueel archieven, zoals .zip en .rar, worden aangemaakt of uitgepakt. Met de knoppen "Kopiƫren" en "Verplaatsen" kunt u geselecteerde bestanden en/of mappen naar een andere locatie kopiƫren of verplaatsen.